Tøjhusmuseet
(Indre by) (Børn) (Seværdighed) (Udstilling) (Museum)

 
18-07-2011
Indre by

Tøjhusmuseet er en del af Statens Forsvarshistoriske Museum. Museet er beliggende på Slotsholmen i København. Det er oprettet i 1928/37.

Museet er et kulturhistorisk specialmuseum for dansk våben- og krigshistorie. Tøjhusmuseet har en samling på flere tusind håndvåben og flere end hundrede kanoner. Hertil kommer en stor samling køretøjer – kampvogne, jeeps, lastbiler, motorcykler m.m. – og flyvemaskiner. Ud over alt dette har museet en enorm stor samling uniformer fra såvel Danmark som udlandet.

Museet har også store mængder af andre genstande beregnet til brug i krig.

Tøjhusmuseets samling er en blanding af omkring 40 større og mindre samlinger fra nær og fjern, og det er en af Europas største samlinger af hånd- og pragtvåben. Det er dog langt fra udelukkende samlinger af danske krigsvåben og -materiel, der udgør museets samlede genstande. Der er også faner, medicinsk udstyr, diverse tilbehør til krig, køretøjer og flyvemaskiner, jagtvåben, frit lejde-våben, asiatiske våben, uniformer fra nær og fjern, samt en samling af felt-senge og meget meget mere.

En af de absolut fornemste dele af museets samlinger, er den Gottorpske Våbensamling. Samlingen består af en stor mængde rustninger og våben, samt andet krigsmateriel, fra de Gottorpske fyrsters arsenal. Der er et utal af unikke og fantastiske jagt- og pragtbøsser, samt nogle meget smukke rustninger med guld- og sølvridsninger.

Museet har siden 1995 haft en skoletjeneste. I skoletjenesten har skoleklasser fra børnehavealderen og op til gymnasieniveau mulighed for at få en rundtur på et af de museer, eller på skibene på holmen, som hører under Statens Forsvarshistoriske Museum.

Adresse: Tøjhusgade 3, København K

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)


 
 
Find information om: København KBH tips Alt om portal guide
(Hovedkategori: Seværdigheder) Indre by Børn Seværdighed Udstilling Museum