Thorvaldsens museum
(Indre by) (Statue) (Kunst) (Seværdighed) (Museum)

 
19-07-2011
Indre by

Thorvaldsens Museum er et enkeltkunstnermuseum på Slotsholmen i København ved siden af Christiansborg.

Museet er opført 1839-1848 efter en offentlig indsamling i 1837. Det blev opført på fundamentet af Christiansborgs tidligere vogngård på affaldspladsen Skarnholm.

Museet rummer en lang række af Thorvaldsens værker samt originale gipsmodeller, der blev brugt ved fremstillingen af hans endelige marmor- og bronzeværker. Flere gipsmodeller er udstillet i museet. Museet ejer en lang række malerier, antikker, erotika, tegninger og grafik, som Thorvaldsen samlede, og en række genstande, som Thorvaldsen brugte i sin dagligdag.

Frisen på museets ydermur skildrer Thorvaldsens hjemkomst fra Rom i 1838. Den er lavet af maleren Jørgen Sonne. Den forfaldt og blev 1949-59 trukket af muren og erstattet af en kopi lavet af maleren Axel Salto.

Næsten alle Thorvaldsens værker findes i Thorvaldsens Museum, hvor der er statuer af ryttere, guder mv. i enorme størrelser. Bertel Thorvaldsen (1770-1844) var kun 11 år gammel, da han startede på Kunstakademiet i København i 1781. Man går i hans fodspor, når professionelle kunstnere i sommerferien tilbyder tegneundervisning for de 8-12-årige. Thorvaldsen er begravet i gravkammeret i museets indre gård.

Adresse: Bertel Thorvaldsens Plads 2, København K

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)


 
 
Find information om: guide København guiden
(Hovedkategori: Seværdigheder) Indre by Statue Kunst Seværdighed Museum