Fyrskib Gedser Rev
(Indre by) (Seværdighed) (Skib)

 
19-07-2011
Indre by

Fyrskib Gedser Rev var et fyrskib fra 1895 - 1972, hvor det blev taget ud af tjeneste og oplagt på Holmen. Det blev sat til salg, og doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Fyrskibet er nu oplagt i Nyhavn i København.

Under Cubakrisen fik fyrskibet en central rolle, da de sendte indberetninger om Warszawapagtens sejlads med raketter til Cuba til Langelandsfortet og Stevnsfortet. Hammerodde Fyr sendte en meddelse til Fyrskib Gedser Rev, der igen sendte det videre, at russiske skibe var på vej med lasten af atomraketteer.

Fyrskibet var placeret midt mellem DDR og Danmark. Matros Niels Gartig var på fyrskibet i 10 år. I den periode kom omkring 50 flygtninge fra det daværende Østtyskland (DDR) til Fyrskibet. Da man var klar over, at DDR fulgte med i kommunikationen fra fyrskibet, sendte man beskeden "vi har brug for mere vand". Det var en besked om, at man kunne hente flygtninge fra fyrskibet. Fyrskibet var i en periode på østtyske kort, men blev fjernet, for at undgå at folk forsøgte at flygte til vesten via fyrskibet.

Adresse: Nyhavn, København

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)


 
 
Find information om: Alt om portal guide København KBH tips
(Hovedkategori: Seværdigheder) Indre by Seværdighed Skib