Frihedsmuseet
(Indre by) (Seværdighed) (Udstilling) (Museum)

 
18-07-2011
Indre by

Frihedsmuseet ligger i Churchillparken i København tæt på Amalienborg, Kastellet og Langelinie. Museets officielle navn er "Museet for Danmarks Frihedskamp 1940-1945".

Frihedsmuseet er en del af Nationalmuseet og fortæller om besættelsen og modstandskampen i Danmark i årene 1940-1945.

Museets oprindelse findes i modstandsbevægelsens udstilling "Det kæmpende Danmark", som i en periode blev vist for offentligheden i Frimurerlogen i København efter befrielsen i 1945. Udstillingen fik senere en permanent plads i Frihedsmuseets nuværende bygning på Esplanaden, der blev opført efter en indsamling i 1957.

Frihedsmuseets nuværende udstilling er fra 1995 og viser nyere perspektiver på samarbejdspolitikken, den illegale presse, sabotage, danskernes hverdagsliv i perioden, redningen af de danske jøder og de internationale konsekvenser af Danmarks besættelse. Udstillingen er bygget op som en kronologisk fortælling af, hvad der skete fra 1940 til 1945 om modstandsbevægelsens udvikling, og her kan man se forskellige typer af modstandsarbejde.

Foran Frihedmuseet kan ses en V3-panservognen.

I Frihedsmussets forhal kan man se et eksemplar af Enigma.

På museet kan man se ting, fotografier og dokumenter, som sammen med videoklip af datidens aktører fra modstandskampen fortæller om modstandsarbejdet. Man kan bl.a. se forskellige armbind fra besættelsestiden, Himmlers øjeklap, ting som KZ-fangerne bragte med hjem, uniformer og våben.

På Frihedsmuseet kan man også få et indblik i nogle af de personer, som var involveret i modstandskampen. Blandt dem er Flammen og Citronen som blev danskernes frihedshelte under den tyske bestættelse.

Om sommeren byder cafeen Sommerhuset ved siden af Frihedsmuseet på udendørs servering i meget børnevenlige omgivelser.

Adresse: Churchillparken 7, København K

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)


 
 
Find information om: Alt om København guide KBH tips portal
(Hovedkategori: Seværdigheder) Indre by Seværdighed Udstilling Museum