Den kongelige afstøbningssamling
(Indre by) (Kunst) (Seværdighed) (Gratis)

 
19-07-2011
Indre by

Den Kongelige Afstøbningssamling har til huse i Vestindisk Pakhus (opført 1797) og rummer cirka 2.500 gipsafstøbninger af skulpturer fra 2.500 f.Kr. til omkring år 1600. Der er gratis entré til Den Kongelige Afstøbningssamling.

Den Kongelige Afstøbningssamling blev grundlagt i 1895 som en del af Statens Museum for Kunst. Det var brygger Carl Jacobsen, der besluttede sig for at skabe en afstøbningssamling for hele folket, hvor man kunne studere skulpturkunstens hovedværker. Samlingen blev først opstillet på Statens Museum for Kunst i Sølvgade og siden flyttet til Vestindisk Pakhus, som åbnede for publikum i 1995.

På trods af at Den Kongelige Afstøbningssamling består af en samling kopier, så er nogle af skulpturerne gradvist ved at blive til originaler. Flere af samlingens værker er afformet for så mange år siden, at originalskulpturerne i dag ikke er i samme stand som ved tilblivelsen af afstøbningerne. Afstøbningssamlingen repræsenterer således et mere intakt bevaringsstade end enkelte af deres originale forlæg.

Adresse: Toldbodgade 40, 1253 København - Tlf: 33 74 84 94

(Kort / Steder i nærheden) (Rejseplan)


 
 
Find information om: Alt om tips guide København KBH portal
(Hovedkategori: Seværdigheder) Indre by Kunst Seværdighed Museum Gratis